Zijn zonnepanelen nog rendabel?

De grote vraag die speelt: zijn zonnepanelen nog rendabel? Het antwoord is ja, zonnepanelen blijven interessant. Ook in 2024. Hiervoor zijn twee redenen: 

  1. De verlenging van de salderingsregeling
  2. De gedaalde prijs van zonnepanelen 

De salderingsregeling zorgt voor een lagere energierekening

De verlenging van de salderingsregeling is niet alleen belangrijk voor bestaande zonnepanelen houders, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in zonnepanelen. Met de regeling kunt u namelijk als zonnepanelen houder de stroom die u niet gebruikt terugleveren in ruil voor een vergoeding. Deze vergoeding wordt ingehouden op uw energierekening waardoor deze een stuk lager kan uitvallen. 

Huishoudens zonder zonnepanelen betalen mee aan de regeling

Heeft u nog geen zonnepanelen? Dan is het voor u extra nadelig dat de salderingsregeling nog niet wordt afgeschaft. De regeling zorgt namelijk voor extra kosten voor energieleveranciers. Deze kosten rekenen de energieleveranciers door aan alle klanten, dus ook de huishoudens zonder zonnepanelen. Wat zorgt voor een hogere energierekening als u nog geen zonnepanelen heeft

U kunt met zonnepanelen de aankomende tijd nog volop salderen

Momenteel is er nog geen einddatum bekend voor de salderingsregeling, dus voorlopig kunt u nog volop blijven salderen. Wel is bekend dat de regeling er vanaf gaat, wanneer er een andere goede manier is gevonden voor een subsidie voor zonnepanelen houders.

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur reactie

Zijn zonnepanelen nog rendabel? - De salderingsregeling zorgt voor een lagere energierekening

Ook zonder salderingsregeling blijven zonnepanelen interessant

Ook zonder salderingsregeling blijft het zeer aantrekkelijk om zonnepanelen te laten installeren:

  • Minimaal 20 jaar lang gratis zonne-energie: uw zonnepanelen heeft u binnen maximaal 5 jaar terugverdiend, terwijl ze meer dan 25 jaar meegaan. Dit betekent dat u minimaal 20 jaar profiteert van gratis zonne-energie. 
  • Toekomstbestendig: de zonnepanelen die wij aanbrengen zijn toekomstbestendig en geschikt voor een aansluiting met een accu.
  • Goed voor het milieu: zonnepanelen zijn een milieuvriendelijke keuze waarmee u bijdraagt aan een groenere toekomst.
  • Zelfvoorzienende elektriciteit: zonnepanelen stellen u in staat om uw eigen elektriciteit op te wekken. Hierdoor bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en dus ook de energieprijsschommelingen.
  • Bespaar op uw energierekening: door uw eigen stroom op te wekken door middel van zonnepanelen, vermindert u uw energierekening aanzienlijk, zelfs zonder volledige saldering.
  • Verhoog de waarde van uw woning: zonnepanelen kunnen de waarde van uw woning verhogen, omdat potentiële kopers de voordelen van lagere energiekosten en duurzaamheid waarderen. 

Terugverdientijd van slechts 5 jaar door de lage prijzen

De prijzen van zonnepanelen zijn flink gedaald. Dit komt, doordat het aanbod is gegroeid en de productiecapaciteit is opgeschroefd in de afgelopen jaren. Door de lage prijzen verdient u de zonnepanelen terug in slechts 5 jaar. Dit terwijl de panelen minimaal 25 jaar meegaan. U profiteert dus 20 jaar lang van gratis zonne-energie. Daarnaast worden de panelen door ontwikkelingen steeds krachtiger met als uitkomst een hoger rendement. Ieder nieuw dak vol zonnepanelen wordt optimaal benut voor een zo'n hoog mogelijk rendement.

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur reactie

Heffing van energieleveranciers op het terugleveren van stroom

Steeds vaker hoor je dat energieleveranciers een vergoeding gaan vragen aan zonnepanelen houders voor het terugleveren van energie. Huishoudens met zonnepanelen worden namelijk minder interessant doordat ze op dagen met lage of negatieve elektriciteitsprijzen via de salderingsregeling gecompenseerd moeten worden en dit leveranciers veel geld kost. Toch blijven zonnepanelen zeer aantrekkelijk.

De scherpste SunPower zonnepanelen in omgeving Sliedrecht

SolarPro Nederland is officieel SunPower Partner en hanteert de scherpste tarieven voor SunPower zonnepanelen in de regio Drechtsteden. Wij voorzien uw woning van een uitstekend werkende zonnepaneel-installatie met garantie van minstens 25 jaar en doorgaans 35% meer opbrengst. Onze monteurs spreken uitstekend Nederlands voor een goede communicatie. Ontvang uw offerte binnen 1 werkdag. 

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur reactie