Wat verandert er voor zonnepanelen in 2025?

Er is veel te doen rondom zonnepanelen. De technologieën van de panelen ontwikkelen in rap tempo, de salderingsregeling gaat in de toekomst waarschijnlijk verdwijnen en sinds kort vragen verschillende energieleveranciers een terugleververgoeding aan zonnepaneelbezitters. De wijzigingen rondom de regelgevingen spelen al sinds 2017, toen de eerste aankondiging werd gedaan voor het afbouwen van de salderingsregeling. 

De belangrijkste lopende subsidies op zonnepanelen

De salderingsregeling en het BTW-tarief van 0% zijn de belangrijkste lopende subsidies op zonnepanelen. De salderingsregeling betekent dat wanneer stroom in de zomermaanden wordt opgewekt, deze ook in de wintermaanden mag worden gebruikt. Het net fungeert eigenlijk als een grote opslagbron voor de zonne-energie. Daarnaast hebben we dus het BTW-tarief van 0%. Dit is momenteel van toepassing op alle installaties rondom zonnepanelen. Hierdoor wordt het laten installeren van zonnepanelen al gauw € 1000,- goedkoper.

Wat veranderd er voor zonnepanelen in 2025?


Het afbouwen van de salderingsregeling gaat toch niet door

In 2025 worden er verschillende veranderingen verwacht in de zonnepanelenmarkt. Sommige veranderingen zoals het afbouwen van de salderingsregeling wordt al langer over gespeculeerd en is zelfs al 3 keer uitgesteld. Het plan was om de regeling vanaf 2025 te gaan afbouwen, maar dit is nu uitgesteld naar 2027. Of dit dan in 2027 toch echt gaat gebeuren is nog onduidelijk. Tot die tijd kunt u blijven profiteren van het 100% salderen. Het BTW-tarief van 0% zal waarschijnlijk nog wel een langere tijd aanhouden.

De ontwikkelingen van zonnepanelen komt niet stil te staan

De ontwikkelingen van nieuwe technologieën om de efficiëntie van zonnepanelen te verbeteren zal in 2025 verder gaan. De terugverdientijd van zonnepanelen wordt steeds korter en de panelen leveren steeds meer op. Zo kiezen ook steeds meer mensen voor glas-glas zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een hoger piek vermogen, kleinere kans op brand en een langere levensduur dan glas-folie panelen.

Thuisbatterijen worden steeds populairder voor huishoudens

Doordat steeds meer energieleveranciers een terugleververgoeding vragen en de salderingsregeling mogelijk in de toekomst toch echt gaat verdwijnen, zal de thuisbatterij steeds populairder worden. Dit stelt huishoudens in staat om de opgewekte energie op te slaan en te gebruiken wanneer dat nodig is, wat de afhankelijkheid van het net vermindert.

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een nieuwe installatie?

Dat zonnepanelen nog interessant zijn, is zeker een feit. De terugverdientijd is op dit moment 5 tot 7 jaar, terwijl de installatie minimaal 25 jaar meegaat. De installatie kan zich dus in zijn levensduur meerdere keren terugverdienen. Wel is het belangrijk om met een twee factoren rekening te houden bij het laten installeren van zonnepanelen, waardoor u nooit zichzelf in de vingers snijdt:

1. De installatie moet battery proof zijn

Allereerst is het erg belangrijk dat het systeem wat u aanschaft, helemaal battery proof is. Hiermee wordt bedoeld dat een thuisbatterij er gemakkelijk op aan te sluiten is. Het moet een plug & play oplossing zijn waarbij er geen aanpassingen hoeven worden te gedaan. Mocht de salderingsregeling vervallen, is de kans dat een thuisbatterij de oplossing wordt erg realistisch. Verdiep u dus goed in de bepaalde soorten en merken van installaties, dat scheelt een hoop onnodige extra kosten.

2. Neem niet te veel zonnepanelen

Neem niet te veel zonnepanelen. Probeer met het aanschaffen van zonnepanelen er goed op te letten dat u niet te veel overcapaciteit heeft. Wanneer uw verbruik 3000 kWh is, probeer dan rond deze koers te gaan zitten met de verwachte jaarlijkse opbrengst van de panelen. Mocht op termijn de salderingsregeling verdwijnen, kunt u namelijk zich gaan focussen op het verhogen van de zelfconsumptie. Dit wordt dan erg interessant. Wanneer u zonnepanelen aanschaft en hierbij een aantal panelen extra laat plaatsen voor de toekomst, overweeg dit dan goed.

Wat verandert er voor zonnepanelen in 2025? - Profiteer van 100% salderen tot eind 2027 met onze zonnepanelen

Profiteer van 100% salderen tot eind 2027 met onze zonnepanelen

Ondanks het plan van de overheid om de salderingsregeling te stoppen, blijft het zeer aantrekkelijk om zonnepanelen te laten installeren. In ons assortiment vindt u zonnepanelen van het merk SunPower, 1 van de meest betrouwbare aanbieders op het gebied van zonnepanelen.

SunPower Performance zonnepanelen

De SunPower Performance zonnepanelen zijn bestand tegen zeer extreme omstandigheden waardoor ze volop blijven presteren. Zo geniet u gedurende de eerste van 25 jaar van wel 20% meer energie dan u met conventionele zonnepanelen ontvangt. Het innovatieve design met shingle cellen leidt tot een sterk nieuw concept: de panelen zijn sterker en leveren betere resultaten.

SunPower Maxeon zonnepanelen

Het grootste voordeel van de SunPower Maxeon zonnepanelen is hun kracht. Waar conventionele zonnepanelen na verloop van tijd hun efficiëntie verliezen als gevolg van scheurtjes en corrosie, ontvangt u met de Maxeon zonnepanelen nog steeds het volledige rendement. Uit onderzoek van acht jaar lang met 800.000 panelen is gebleken dat SunPower Maxeon-panelen de allerlaagste degradatie vertoonden en vier keer betrouwbaarder zijn dan conventionele panelen.

Bekijk onze zonnepanelen

De installatie van zonnepanelen blijft heel aantrekkelijk

  • Minimaal 18 jaar lang gratis zonne-energie: uw zonnepanelen heeft u binnen 5 tot 7 jaar terugverdiend, terwijl ze meer dan 25 jaar meegaan. Dit betekent dat u minimaal 18 jaar profiteert van gratis zonne-energie. 
  • 100% salderen tot eind 2027: als u in uw zonnepanelen laat installeren, mag u tot 2027 nog 100% salderen.
  • Toekomstbestendig: de zonnepanelen die wij aanbrengen zijn toekomstbestendig en geschikt voor een aansluiting met een accu.
  • Goed voor het milieu: zonnepanelen zijn een milieuvriendelijke keuze waarmee u bijdraagt aan een groenere toekomst.
  • Zelfvoorzienende elektriciteit: zonnepanelen stellen u in staat om uw eigen elektriciteit op te wekken. Hierdoor bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en dus ook de energieprijsschommelingen.
  • Bespaar op uw energierekening: door uw eigen stroom op te wekken door middel van zonnepanelen, vermindert u uw energierekening aanzienlijk, zelfs zonder volledige saldering.
  • Verhoog de waarde van uw woning: zonnepanelen kunnen de waarde van uw woning verhogen, omdat potentiële kopers de voordelen van lagere energiekosten en duurzaamheid waarderen. 
Offerte aanvragen

Binnen 24 uur reactie

Wat verandert er voor zonnepanelen in 2025? - De installatie van zonnepanelen blijft heel aantrekkelijk

"Wij raden dit bedrijf voor 100% aan. Geven goed advies en doen hun werk perfect. Communicatie is prima en komen afspraken na. Vakbekwame jongens ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (⭐️)."

Derkjan van Pelt uit Hardinxveld-Giessendam

Ontvang binnen 1 werkdag uw offerte

SolarPro Nederland is gespecialiseerd in het inrichten van gehele zonnepaneel installaties inclusief zonnepanelen, omvormers. thuisbatterijen en montage. Als ervaren leverancier van zonnepanelen, adviseert SolarPro Nederland u graag over uw aankoop. Twijfelt u of onze zonnepanelen geschikt zijn voor uw situatie? Of wilt u meer weten over de verschillende type zonnepanelen? We helpen u graag verder als u contact met ons opneemt. U bereikt ons via het contactformulier of op het nummer 06 43 53 94 70.

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur reactie