De voordelen van glas-glas zonnepanelen

Steeds meer woningen in Nederland zijn voor zien van zonnepanelen, maar de ontwikkelingen blijven hard doorgaan. Zo ook in de soorten zonnepanelen. Voorheen werkte alle leveranciers met zonnepanelen die bestonden uit glas-folie, maar tegenwoordig zijn de glas-glas zonnepanelen erg hard in opkomst.

Wat zijn glas-glas zonnepanelen?

Glas-Glas zonnepanelen zijn zonnepanelen die pas sinds kort worden aangeboden. Een glas-glas zonnepaneel bestaat uit twee glaslagen, een bovenkant en een onderkant. Dit zijn 2 losse lagen waar de cellen zichzelf tussen bevinden. Waar voorheen altijd aan de onderkant folie werd gedaan, zien we nu steeds meer zonnepanelen die uit een dubbele glas laag bestaan op de markt komen.

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur reactie

De voordelen van glas-glas zonnepanelen

Er zijn beduidend veel voordelen wanneer een paneel bestaat uit 2 lagen van glas:

Een hoger piek vermogen

Allereerst is het voornaamste voordeel het piek vermogen. Doordat een paneel uit twee lagen glas bestaat, heeft deze een hogere wattage, waardoor dit paneel kortweg meer rendement oplevert. De hogere wattage kan worden gehaald, doordat de glaslagen meer zonlicht doorlaten. Dit betekent dus dat op de piek momenten een hoger rendement uit uw zonnepanelen kan worden gehaald.

Kans op brand wordt geminimaliseerd

Glas-glas zonnepanelen zijn een stuk veiliger dan glas-folie panelen. De kans op een eventuele brand wordt met een glas-glas zonnepaneel veel kleiner. Dit heeft te maken met het feit dat de cellen veel beter zitten opgesloten. Een glas-folie paneel is aan de onderzijde erg dun, waardoor er hotspots kunnen ontstaan. Dit zijn celbreuken die kunnen ontstaan tijdens het monteren, of doordat bijvoorbeeld een vogel een steen laat vallen op een paneel. Bij glas-glas panelen kan dit niet. De onderkant van het paneel is veel harder en hierdoor kunnen de cellen niet breken. 

Een langere levensduur

Glas-glas zonnepanelen hebben een langere levensduur dan glas-folie panelen. Dit komt doordat de cellen beter beschermt zijn. De cellen zitten namelijk tussen 2 harde lagen, in plaats van tussen een zachte folie laag. Ook is het zo dat de panelen strakker afgewerkt zijn. De glaslagen zorgen voor een betere stabiliteit en hierdoor slijt een paneel nauwelijks. Dit is ook te zien in de garantie. Zo worden de glas-glas zonnepanelen nu aangeboden met 25, 30 of zelfs 40 jaar garantie. 

De voordelen van glas-glas zonnepanelen - De voordelen van glas-glas zonnepanelen
De voordelen van glas-glas zonnepanelen - Glas-glas zonnepanelen in ons assortiment

Glas-glas zonnepanelen in ons assortiment

Glas-glas zonnepanelen zijn nieuw en worden steeds populairder. Hierdoor zullen deze zonnepanelen zich blijven ontwikkelen. In ons assortiment vindt u glas-glas zonnepanelen van twee zeer betrouwbare aanbieders op het gebied van zonnepanelen. Deze panelen zijn up-to-date aan de laatste ontwikkelingen:

Sunpower glas-glas zonnepanelen

De afgelopen 5 jaar werken wij al met het Amerikaanse Sunpower. Deze hebben veel verschillende type zonnepanelen, maar de Sunpower Performance 7 panelen springen hier tegenwoordig wel boven uit. De SPR-P7-445-BLK zonnepanelen hebben 445 Wp topvermogen. Het paneel is een glas-glas zonnepaneel met 30 jaar garantie op het product, het vermogen en de service. Met de TOPCon cellen in het sunpower zonnepaneel is dit het zonnepaneel voor de residentiële markt. Sunpower werkt met een beperkt aantal installateurs in Nederland, waarvan wij er met trots 1 mogen zijn!

DMEGC glas-glas zonnepanelen

DMEGC is een fabrikant die als een van de eerste partijen met een glas-glas zonnepaneel op de markt kwam in de loop van 2023. DMEGC biedt momenteel een glas-glas zonnepaneel aan met 440 Wp. De garanties op dit paneel zijn 25 jaar op het product en 30 jaar op het vermogen. Voor een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft DMEGC het juiste zonnepaneel op de markt. Door de scherpe prijs kunnen ze concurreren met de verouderde glas-foliezonnepanelen. 

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur reactie

"Heel fijn en net bedrijf. Communicatie en installatie verliepen vlekkeloos. Zeker een aanrader!"

Lars van Ijzerdoorn uit Hendrik-Ido-Ambacht

Ontvang binnen 1 werkdag uw offerte

SolarPro Nederland is gespecialiseerd in het inrichten van gehele zonnepaneel installaties inclusief zonnepanelen, omvormers. thuisbatterijen en montage. Als ervaren leverancier van zonnepanelen, adviseert SolarPro Nederland u graag over uw aankoop. Twijfelt u of onze zonnepanelen geschikt zijn voor uw situatie? Of wilt u meer weten over de verschillende type zonnepanelen? We helpen u graag verder als u contact met ons opneemt. U bereikt ons via het contactformulier of op het nummer 06 43 53 94 70.

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur reactie