De salderingsregeling blijft tot 2027

Goed nieuws want na veel onduidelijkheid is gebleken dat de salderingsregeling voor zonnepanelen stand houdt tot 2027! Het nieuwe kabinet heeft hun plannen naar buiten gebracht voor de komende jaren en heeft hiermee bekend gemaakt dat de salderingsregeling blijft bestaan tot 2027. Dit is uiteraard goed nieuws voor alle woningeigenaren met zonnepanelen en voor mensen die geïnteresseerd zijn in zonnepanelen.

Wat houdt de salderingsregeling zonnepanelen in?

Salderen is een begrip geworden binnen de zonnepanelen branche. Dit houdt in dat wanneer u stroom opwekt, maar deze niet direct gebruikt, dan mag u deze stroom op een ander moment gebruiken. Dit wordt per kalenderjaar bekeken. Kortom, wanneer u stroom opwekt in juni, mag u deze stroom gebruiken in november, maar ook in januari van datzelfde jaar. Alles wordt tegenover elkaar afgeschreven.

Verdien uw zonnepanelen terug in 5 tot 7 jaar tijd

Er wordt al geruime tijd gespeculeerd over het afbouwen van de salderingsregeling, maar dit werd tot op heden telkens uitgesteld. Toch lijkt er nu duidelijkheid te zijn rondom de regelgeving. Waar sinds februari niks meer naar buiten is gebracht, hebben we nu eindelijk een duidelijke richtlijn. Hierdoor is er ook duidelijkheid over de terugverdientijd van zonnepanelen en zijn ze tussen de 5 tot 7 jaar terugverdient. 

Bekijk onze zonnepanelen

De salderingsregeling blijft tot 2027 - De salderingsregeling blijft tot 2027

Na 2027 gaat u een teruglevergoeding krijgen

Na 2027 wordt de salderingsregeling dus aangepast. Dit houdt in dat u een terugleververgoeding gaat krijgen voor de door u teruggeleverde stroom. Ook dan blijft er dus nog zeker voordeel. Wel wordt het slimmer om overdag zoveel mogelijk van uw zelf opgewekte stroom te gebruiken, omdat de salderingsregeling dan dus wordt afgeschaft.

Mogelijk komen er subsidies op thuisbatterijen

Over de thuisbatterij heeft het nieuwe kabinet momenteel nog niks naar buiten gebracht. De verwachtingen hiervoor zijn dat er subsidies gaan komen. Dit is echter nog niet helemaal zeker. Wat wel zeker is, is dat de energietransitie door wordt gezet, wat betekent dat heel Nederland verduurzaamd gaat worden. Zonnepanelen blijven hier een groot aandeel in hebben, waardoor het een investering is voor de lange termijn.

De salderingsregeling blijft tot 2027 - Profiteer van 100% salderen tot eind 2027 met onze zonnepanelen

Profiteer van 100% salderen tot eind 2027 met onze zonnepanelen

Ondanks het plan van de overheid om de salderingsregeling te stoppen, blijft het zeer aantrekkelijk om zonnepanelen te laten installeren. In ons assortiment vindt u zonnepanelen van het merk SunPower, 1 van de meest betrouwbare aanbieders op het gebied van zonnepanelen.

SunPower Performance zonnepanelen

De SunPower Performance zonnepanelen zijn bestand tegen zeer extreme omstandigheden waardoor ze volop blijven presteren. Zo geniet u gedurende de eerste van 25 jaar van wel 20% meer energie dan u met conventionele zonnepanelen ontvangt. Het innovatieve design met shingle cellen leidt tot een sterk nieuw concept: de panelen zijn sterker en leveren betere resultaten.

SunPower Maxeon zonnepanelen

Het grootste voordeel van de SunPower Maxeon zonnepanelen is hun kracht. Waar conventionele zonnepanelen na verloop van tijd hun efficiëntie verliezen als gevolg van scheurtjes en corrosie, ontvangt u met de Maxeon zonnepanelen nog steeds het volledige rendement. Uit onderzoek van acht jaar lang met 800.000 panelen is gebleken dat SunPower Maxeon-panelen de allerlaagste degradatie vertoonden en vier keer betrouwbaarder zijn dan conventionele panelen.

Bekijk onze zonnepanelen

De installatie van zonnepanelen blijft heel aantrekkelijk

  • Minimaal 18 jaar lang gratis zonne-energie: uw zonnepanelen heeft u binnen 5 tot 7 jaar terugverdiend, terwijl ze meer dan 25 jaar meegaan. Dit betekent dat u minimaal 18 jaar profiteert van gratis zonne-energie. 
  • 100% salderen tot eind 2027: als u in uw zonnepanelen laat installeren, mag u tot 2027 nog 100% salderen.
  • Toekomstbestendig: de zonnepanelen die wij aanbrengen zijn toekomstbestendig en geschikt voor een aansluiting met een accu.
  • Goed voor het milieu: zonnepanelen zijn een milieuvriendelijke keuze waarmee u bijdraagt aan een groenere toekomst.
  • Zelfvoorzienende elektriciteit: zonnepanelen stellen u in staat om uw eigen elektriciteit op te wekken. Hierdoor bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en dus ook de energieprijsschommelingen.
  • Bespaar op uw energierekening: door uw eigen stroom op te wekken door middel van zonnepanelen, vermindert u uw energierekening aanzienlijk, zelfs zonder volledige saldering.
  • Verhoog de waarde van uw woning: zonnepanelen kunnen de waarde van uw woning verhogen, omdat potentiële kopers de voordelen van lagere energiekosten en duurzaamheid waarderen. 
Offerte aanvragen

Binnen 24 uur reactie

De salderingsregeling blijft tot 2027 - De installatie van zonnepanelen blijft heel aantrekkelijk

"Een professioneel bedrijf, afspraken zijn keurig nagekomen en net werk geleverd. Alle verpakkingsmateriaal werd weer mee genomen. Alles werkt naar behoren en er werd goed mee gedacht in de wensen van de klant. Ik had al een kapotte dakpan, die zonder meerkosten meteen vervangen is. Bij meerdere kennissen hebben we SolarPro Nederland aangeraden."

Jordi den Drunen uit Sliedrecht

Ontvang binnen 1 werkdag uw offerte

SolarPro Nederland is gespecialiseerd in het inrichten van gehele zonnepaneel installaties inclusief zonnepanelen, omvormers. thuisbatterijen en montage. Als ervaren leverancier van zonnepanelen, adviseert SolarPro Nederland u graag over uw aankoop. Twijfelt u of onze zonnepanelen geschikt zijn voor uw situatie? Of wilt u meer weten over de verschillende type zonnepanelen? We helpen u graag verder als u contact met ons opneemt. U bereikt ons via het contactformulier of op het nummer 06 43 53 94 70.

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur reactie